to top icon

Best Recipe 1

Nutella Toast Box

Here’s another easy Nutella Toast Box recipe to start your day with a scrumptious breakfast You’ll need 15g Nutella, 3 slices of bread, 1 egg, 50g milk, 5g sugar, some blueberries & bananas!

play video icon

Best Recipe 2

Nutella Banana Wrap

A 3-ingredient breakfast recipe to create a quick, easy and yummy Nutella Banana Wrap! You’ll ONLY need 1 tortilla wrap, 2 bananas & Nutella, that's all!

play video icon

Best Recipe 3

Nutella Wrap Skewer

10-minutes Nutella Wrap Skewers breakfast recipe, make it fancy you’ll only need Nutella spread, 2 tortilla wrap, strawberries & bananas, it's so EASY!

play video icon

Best Recipe 4

Nutella Oat Waffle

This delicious Nutella Oat Waffles breakfast recipe can be perfected in no time You’ll need 15g Nutella, 15ml milk, 90g instant oats, 2 bananas & assorted cut fruits for decoration. That's it!

play video icon

Best Recipe 5

Nutella Fruity Mini Burger

It’s absolutely #nutellamazing & a simple recipe for everyone to try. Sekejap sahaja pun nak prepare. Bahan-bahan yang diperlukan pun sikit so do try nanti dekat rumah. Perfect for breakfast, ramai suka resipi ni. Nutella Chocolate Spread jangan lupa!

play video icon

Best Recipe 6

Lempeng Pisang Nutella

Buat breakfast yang mudah, cepat tetapi sedap. Makanan tradisi dengan Nutella twist! Sedap sangat dengan rasa pisang, kelapa parut, bau daun pisang serta Nutella Chocolate Spread!

play video icon

Best Recipe 7

Kuih Manja Nutella

Simple yet #nutellamazing, resipi Kuih Manja Nutella memang mudah nak buat. Masa preparation pun sekejap sahaja so memang sesuai kalau hidangkan sebagai breakfast. Caranya pun straightforward, cubalah sekarang!

play video icon

Best Recipe 8

Nutella Sesame Sandwich

Hanya guna 3 bahan utama yang mudah didapati maka #Nutellamazing Breakfast Hacks ini menghasilkan sandwich yang lembut teksturnya dan sedap.Tak perlu lama-lama didapur. Masakan yang mudah untuk sarapan bersama-sama keluarga.

play video icon

Nutella Toast Box

Nutella Banana Wrap

Nutella Wrap Skewer

Nutella Oat Waffle

Nutella Fruity Mini Burger

Lempeng Pisang Nutella

Kuih Manja Nutella

Nutella Sesame Sandwich

Watch
next

Featured Articles

Mulakan Pagi Anak-Anak Dengan Nutella®, Menu Sarapan Pembangkit Selera. 10 Minit Siap, Anak Suka Ibu Bahagia!

Awal pagi adalah waktu paling sibuk buat ibu-ibu. Lebih-lebih lagi kini anak-anak sudah kembali ke sekolah. Bangun sahaja tidur perkara pertama yang ibu fikir adalah sarapan apa untuk anak-anak. Buntu juga kan, lebih-lebih lagi pagi isnin agak ‘lemau’ kan.Monday blues bak kata sesetengah orang.

(Sumber: Keluarga)Awal pagi adalah waktu paling sibuk buat ibu-ibu. Lebih-lebih lagi kini anak-anak sudah kembali ke sekolah. Bangun sahaja tidur perkara pertama yang ibu fikir adalah sarapan apa untuk anak-anak. Buntu juga kan, lebih-lebih lagi pagi isnin agak ‘lemau’ kan.Monday blues bak kata sesetengah orang.Sebab tu, sarapan cukup penting untuk anak-anak. Bukan mudah nak pastikan anak-anak sentiasa belajar dalam keadaan yang selesa dan bertenaga. Jika tak bersarapan, mood nak belajar pun dah hilang.Kalau anda nak tahu, sarapan dapat membekalkan tenaga dan membantu anak-anak lebih fokus di dalam kelas. Sesuai untuk ibu-ibu bekerjaya yang sibuk serta tak punya banyak masa, jadi pilih sahaja sarapan cepat tapi sedap dan menjimatkan masa serta tenaga. Gunakan apa yang ada di dapur seperti roti, telur dan sebagainya. Nak lagi sedap, tambahkan dengan buah-buahan seperti pisang, berry untuk membuatkan sarapan lebih menarik sekali gus memancing selera anak-anak.                                                                      Nutella® merupakan satu jenama jem berperisa coklat hazelnut yang menjadi kegemaran ramai terutama kanak-kanak. Ia diperbuat daripada bahan-bahan terpilih yang menggabungkan 7 bahan berkualiti berupa minyak sawit, kacang hazel, coklat rendah lemak dan sebagainya. Terkenal dengan rasa hazelnut dan koko yang asli, Nutella® dibuat lebih menarik dengan kekrimannya yang unik. Rasanya sangat lazat memberikan keseronokan kepada anak-anak. Tidak hairanlah jika ada yang gemar makan begitu sahaja selain disapu pada roti atau digunakan di dalam resipi wafer dan sebagainya lagi. Dengan pelbagai resipi cepat, mudah dibuat, dan semestinya lazat sesuai untuk ibu sediakan, #Nutella® mazing Breakfast Hacks 'pasti menggembirakan keluarga dengan resipi dan kandungan yang sesuai untuk memulakan hari anak-anak anda.                                                                      Pelbagai koleksi resipi dan idea baharu yang boleh anda cuba sendiri dan nikmati hasilnya. Untuk membantu ibu-ibu, mungkin ini idea sarapan ringkas yang boleh dicuba dengan menggunakan Nutella®.                                                                      Wafer Bersama Nutella® dan Buah-Buahan melengkapi pagi anak-anak anda. Ibu-ibu boleh hidangkan Yogurt Dan Berry Penkek Dengan Nutella®  atau  Toasties Pisang Dengan Nutella®. Jika anak-anak sukakan roti mungkin resipi  Croissant French Toast Dengan Nutella® ini sesuai atau Crepes Dengan Nutella® Dan Hazelnuts. Sedap kan dan paling penting memudahkan kerja ibu di dapur. Cepat tersedia, jimat masa dan menyelerakan. Dengan Nutella® membantu ibu-ibu menyelesaikan soalan 'apa yang nak dihidangkan untuk sarapan pagi? dengan cara yang mudah. Yang penting Anak suka, ibu bahagia!                                                                          Untuk mengetahui lebih lanjut tentang resipi-resipi menarik dan lazat, bolehlah melayari https://www.nutella.com/my/en/. Info lain mengenai Nutella®  juga boleh dilayari menerusi Facebook: https://www.facebook.com/nutellamalaysia/; Instagram: https://www.instagram.com/nutellasea/; atau YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzGoum2c2M57ABFj8ut93Ig 

Mulakan Pagi Anak-Anak Dengan Nutella®, Menu Sarapan Pembangkit Selera. 10 Minit Siap, Anak Suka Ibu Bahagia!

Awal pagi adalah waktu paling sibuk buat ibu-ibu. Lebih-lebih lagi kini anak-anak sudah kembali ke sekolah. Bangun sahaja tidur perkara pertama yang ibu fikir adalah sarapan apa untuk anak-anak. Buntu juga kan, lebih-lebih lagi pagi isnin agak ‘lemau’ kan.Monday blues bak kata sesetengah orang.

(Sumber: Keluarga)Awal pagi adalah waktu paling sibuk buat ibu-ibu. Lebih-lebih lagi kini anak-anak sudah kembali ke sekolah. Bangun sahaja tidur perkara pertama yang ibu fikir adalah sarapan apa untuk anak-anak. Buntu juga kan, lebih-lebih lagi pagi isnin agak ‘lemau’ kan.Monday blues bak kata sesetengah orang.Sebab tu, sarapan cukup penting untuk anak-anak. Bukan mudah nak pastikan anak-anak sentiasa belajar dalam keadaan yang selesa dan bertenaga. Jika tak bersarapan, mood nak belajar pun dah hilang.Kalau anda nak tahu, sarapan dapat membekalkan tenaga dan membantu anak-anak lebih fokus di dalam kelas. Sesuai untuk ibu-ibu bekerjaya yang sibuk serta tak punya banyak masa, jadi pilih sahaja sarapan cepat tapi sedap dan menjimatkan masa serta tenaga. Gunakan apa yang ada di dapur seperti roti, telur dan sebagainya. Nak lagi sedap, tambahkan dengan buah-buahan seperti pisang, berry untuk membuatkan sarapan lebih menarik sekali gus memancing selera anak-anak.                                                                      Nutella® merupakan satu jenama jem berperisa coklat hazelnut yang menjadi kegemaran ramai terutama kanak-kanak. Ia diperbuat daripada bahan-bahan terpilih yang menggabungkan 7 bahan berkualiti berupa minyak sawit, kacang hazel, coklat rendah lemak dan sebagainya. Terkenal dengan rasa hazelnut dan koko yang asli, Nutella® dibuat lebih menarik dengan kekrimannya yang unik. Rasanya sangat lazat memberikan keseronokan kepada anak-anak. Tidak hairanlah jika ada yang gemar makan begitu sahaja selain disapu pada roti atau digunakan di dalam resipi wafer dan sebagainya lagi. Dengan pelbagai resipi cepat, mudah dibuat, dan semestinya lazat sesuai untuk ibu sediakan, #Nutella® mazing Breakfast Hacks 'pasti menggembirakan keluarga dengan resipi dan kandungan yang sesuai untuk memulakan hari anak-anak anda.                                                                      Pelbagai koleksi resipi dan idea baharu yang boleh anda cuba sendiri dan nikmati hasilnya. Untuk membantu ibu-ibu, mungkin ini idea sarapan ringkas yang boleh dicuba dengan menggunakan Nutella®.                                                                      Wafer Bersama Nutella® dan Buah-Buahan melengkapi pagi anak-anak anda. Ibu-ibu boleh hidangkan Yogurt Dan Berry Penkek Dengan Nutella®  atau  Toasties Pisang Dengan Nutella®. Jika anak-anak sukakan roti mungkin resipi  Croissant French Toast Dengan Nutella® ini sesuai atau Crepes Dengan Nutella® Dan Hazelnuts. Sedap kan dan paling penting memudahkan kerja ibu di dapur. Cepat tersedia, jimat masa dan menyelerakan. Dengan Nutella® membantu ibu-ibu menyelesaikan soalan 'apa yang nak dihidangkan untuk sarapan pagi? dengan cara yang mudah. Yang penting Anak suka, ibu bahagia!                                                                          Untuk mengetahui lebih lanjut tentang resipi-resipi menarik dan lazat, bolehlah melayari https://www.nutella.com/my/en/. Info lain mengenai Nutella®  juga boleh dilayari menerusi Facebook: https://www.facebook.com/nutellamalaysia/; Instagram: https://www.instagram.com/nutellasea/; atau YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzGoum2c2M57ABFj8ut93Ig 

Nak Otak Anak Cergas? Wajib Buat Sarapan Pagi. Jangan Skip!

Sesibuk mana pun seorang ibu, lebih-lebih lagi bagi yang bekerjaya anda tetap perlu luangkan masa untuk sediakan sarapan pagi buat anak-anak. Sarapan yang disediakan sendiri oleh ibu lebih terjamin kebersihan dan tentu sekali dibuat dengan penuh kasih sayang! Untuk menyedikan sarapan pagi yang enak sebenarnya tidak memerlukan masa yang lama. Dengan menggunakan Nutella®, mama dapat menyediakan sarapan pagi #Nutellamazing dengan mudah dan cepat!

(Sumber: Pa&Ma)Sesibuk mana pun seorang ibu, lebih-lebih lagi bagi yang bekerjaya anda tetap perlu luangkan masa untuk sediakan sarapan pagi buat anak-anak. Sarapan yang disediakan sendiri oleh ibu lebih terjamin kebersihan dan tentu sekali dibuat dengan penuh kasih sayang!Untuk menyedikan sarapan pagi yang enak sebenarnya tidak memerlukan masa yang lama. Dengan menggunakan Nutella®, mama dapat menyediakan sarapan pagi #Nutellamazing  dengan mudah dan cepat!Kenapa pentingnya sarapan pagi buat anak?Dapat berikan tumpuan semasa belajarPelbagai kajian menunjukkan sarapan memberi manfaat kepada memori dan meningkatkan daya tumpuan sekaligus anak-anak dapat memberikan tumpuan penuh semasa proses pembelajaran.Lebih bertenagaBagi anak-anak yang bersekolah, ia membekalkan tenaga dan membantu proses pembesaran mereka. Jadi, sediakan sarapan sebelum mereka ke sekolah untuk memulakan hari dengan lebih baik.Pilihan Makanan TerbaikPilihan sarapan terbaik tentu sekali dengan menyediakan sarapan sendiri! Menu boleh diolah sendiri menggunakan kreativiti mama dengan menggunakan bahan yang ada disekeliling seperti roti, telur, buah dan sebagainya.Antara 5 resipi yang paling mudah mama sediakan dengan hanya menggunakan Nutella® seperti yang dikongsi ini:Resipi Pancake Skewers dengan Nutella® chocolate hazelnut spreadTempoh penyediaan: 10 minitBahan-bahan:Pancake:1/2 cawan tepung serba guna3/4 sudu kecil serbuk penaik1/2 sudu kecil gulaSecubit garam1/2 cawan susu1 biji kuning telur1 sudu besar minyak sayuranSkewers:60g Nutella® - 1 sudu kecil (15g setiap bahagian)1 pisang, potong 816 strawberi, dikupasCara penyediaan:Sediakan pancake dalam mangkuk dengan mencampurkan tepung serba guna, serbuk penaik, gula dan garam.Dalam mangkuk besar, pukul bersama susu dan kuning telur. Tambah campuran tepung; kacau hingga rata.Panaskan separuh minyak sayuran dalam kuali besar tidak melekat di atas api sederhana.Letakkan lebih kurang 1 sudu besar adunan ke dalam kuali.Masak selama 2 minit, atau sehingga buih terbentuk di permukaan.Balikkan dan masak selama 1 minit lagi, atau sehingga perang keemasan.Ulang dengan baki minyak dan adunan.Sapukan 1 sudu kecil (15g) Nutella® setiap bahagian pancake.Ulirkan pancake pada 4 lidi besar, berselang-seli dengan kepingan pisang dan strawberi.Resipi Yogurt dan Berry Pancakes dengan Nutella® chocolate hazelnut spreadTempoh penyediaan: 10 minitBahan-bahan:1 cawan tepung serba guna2 sudu besar gula pasir1 sudu kecil serbuk penaik1/4 sudu kecil soda bikarbonat1/4 sudu kecil garam1/2 cawan susu1/2 cawan yogurt rendah lemak biasa1 biji telur, dipukul sedikit3 sudu besar mentega cair, dibahagikan1 cawan beri biru segar, dibahagikan120g Nutella® - 1 sudu kecil (15g setiap bahagian)Cara penyediaan:Dalam mangkuk pukul bersama tepung, gula pasir, serbuk penaik, bikarbonat dan garam.Dalam mangkuk atau cawan penyukat cecair yang berasingan, kacau susu dengan yogurt, telur dan 2 sudu besar mentega cair. Tuangkan ke atas bahan kering. Pukul hingga sebati. campurkan dalam 1/2 cawan blueberry.Panaskan kuali dengan api sederhana. Letak sedikit mentega.Tuangkan adunan, kira-kira 1/4 cawan untuk setiap pancake, ke dalam kuali.Masak sehingga buih muncul di atas, kira-kira 2 minit. Balik dan masak sehingga perang keemasan.Ketepikan. Ulang dengan baki adunan.Sapukan 1 sudu kecil (15g) Nutella® chocolate hazelnut spread setiap bahagian.Hidangkan dengan baki blueberry segar.Resipi Toasties Pisang dengan Nutella®Bahan-bahan:Roti1 sudu kecil (15g) Nutella®50g pisang dihiris nipisCara penyediaan:Potong roti dua bahagian dan bakar di atas panggangan dengan api sederhana sehingga warna bertukar keemasan.Sapukan dengan Nutella® dan di bahagian atas hias dengan hirisan pisang.Resipi Teddy bear toast dengan Nutella®Tempoh penyediaan: 5 minitBahan-bahan:4 keping roti 60g Nutella® (4 hidangan, 15g setiap hidangan)12 keping hirisan pisang8 beri biru4 buah kranberi keringCara penyediaan:Sapukan setiap keping roti bakar dengan 1 sudu besar (15 mL) Nutella®.Letakkan dua keping pisang di sudut atas setiap keping roti bakar untuk telinga, dan satu keping di tengah untuk muncung.Letakkan 2 beri biru untuk mata dan moncong atas dengan 1 kranberi untuk hidung.Resipi Tortilla Pizza dengan Nutella®Tempoh penyediaan: 15 minitBahan-bahan:1 tortilla gandum besar1 sudu kecil Nutella® (15g) bagi setiap bahagian1 biji pisang, dikupas dan dihiris bulat setebal 1cm1 sudu besar (15 ml) cranberi keringCara penyediaan:Sapukan Nutella® pada tortilla dalam lapisan yang sekata. Letak hirisan pisang di bahagian atas (sebagai "pepperoni") dan taburkan dengan cranberry kering dan biji labu.Potong 4 bahagian dan hidangkan bersama susu dan buah.KonklusiSarapan pagi adalah hidangan penting untuk anak-anak kita setiap hari. Dan kini dengan Nutella®, anda boleh menyediakan sarapan yang sihat untuk memulakan hari anak-anak anda dengan betul dengan resipi sarapan pagi yang lazat dan mudah disediakan.Untuk lebih banyak idea resipi yang lazat dan menarik untuk dicuba, layari Website: https://www.nutella.com/my/en/ Facebook: https://www.facebook.com/nutellamalaysia/YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzGoum2c2M57ABFj8ut93Ig

Jom Prep Your Busy Mornings With These Easy Nutella Breakfast Recipes

Mornings are always busy - whether you are early or late. But breakfast is an important meal to kick start our day. So, that makes nothing more important than fixing the right breakfast for you and your family. That’s why we’re here to help you prep your mornings with these easy Nutella breakfast recipes!

Mornings are always busy - whether you are early or late. But breakfast is an important meal to kick start our day. So, that makes nothing more important than fixing the right breakfast for you and your family. That’s why we’re here to help you prep your mornings with these easy Nutella breakfast recipes!Nutella, The Leading Chocolate Spread In MalaysiaBefore we get on with the recipes, why don’t we get to know this most-loved chocolate spread in Malaysia? Nutella is manufactured by the well-known Italian company, Ferrero. Introduced in 1964, it is loved by many across the globe! The very first taste of this nutty and sweetsmooth and creamy chocolate spread will let you know why it has become the leading chocolate spread in Malaysia.Making breakfast with Nutella is beyond easy. Not only can it be done in no time, but these Nutella Breakfast Hacks will give your normal breakfast a twist that you’ll definitely love! Let’s look at the first recipe.This Nutella Oat Waffles Recipe Can Be Perfected In No Time!You'll Need:90g instant oats2 eggs15g/serving NutellaMilk2 bananasAssorted cut fruits (decoration)Let's Make:1. Mash the bananas and mix with oats and eggs.2. Add milk accordingly and whisk until the batter has  a thick consistency.3. Heat up the waffle maker and slather a layer of some oil. Cook the waffles in it, using ¼ of the batter for each waffle.4. Once the waffles are complete, spread a layer of Nutella and decorate with sliced fruits. Ready to serve.More Nutella Recipes Coming Your Way!Easy, right? If you are already loving this recipe, we've got more for you! Yes, we have three more Nutella breakfast hacks coming your way that will make your mornings even better!Before you scurry off to try out this easy recipe, if you have your very own Nutella recipe, share with us on your social media and include the #Nutellamazing. Sharing is caring, right? Have fun trying out these recipes!Link(s): Website | Facebook | Instagram

Get inspired with Nutella Recipes

Products

One love, different ways to share it

Nutella® B-ready